Onderwerp: Nieuws van Theo Wenting

Veiligheid vooropBekijk de e-mail online 

Facbook Twitter LinkedIn
De nieuwe Levorg. Veiligheid eerst. Plezier eerst
De Levorg is zo veilig dankzij EyeSight. Twee camera’s naast de binnenspiegel werken als een extra paar ogen voor de bestuurder. En die helpen de bestuurder ongelukken te voorkomen door wat zij zien razendsnel te analyseren en indien nodig in te grijpen. En daarmee is het systeem geavanceerder en beter dan wat er op de markt te koop is, zo blijkt uit onafhankelijke tests.

30 procent meer aanrijdingen na zomervakantie
Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) die het gehele jaar de schadeclaims van automobilisten als gevolg van aanrijdingen bijhoudt. Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn op kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals naar schoolgaande kinderen.
 
Wat is mijn auto waard
Het hoe en wat over accuvloeistof
Hoe zit dat
Accuvloeistof zit in de accu en is zwavelzuur dat met gedestilleerd water is verdund. Dit mengsel wordt in een drooggeladen accu gegoten voordat deze voor de eerste keer gebruikt wordt. Daarna moet het accuvloeistofniveau regelmatig gecheckt worden.

Is het niveau te laag, dan moet er gedestilleerd water (dus géén accuvloeistof) worden bijgevuld. Het niveau moet zich altijd bevinden tussen de aangegeven minimum- en maximumstreep. Ook bij een onderhoudsvrije accu kan het geen kwaad om zo nu en dan het accuvloeistofniveau te (laten) controleren.

Twijfelt u en wilt u het laten controleren? Rij gerust even langs.

 
Wat te doen bij aquaplaning
even opletten
Aquaplaning betekent dat er een laagje water tussen het wegdek en de banden van de auto ontstaat. Hierdoor verliest de auto grip en verandert deze in een soort drijvend projectiel. Bij aquaplaning kan de band de waterlaag niet meer wegdrukken. Daarop verliest de band het contact met de weg. Doe het volgende om dit te voorkomen:
  • Controleer de banden op voldoende profiel. Het is aan te raden om zomerbanden uiterlijk bij drie en winterbanden bij vier millimeter profiel te vervangen.
  • Verlaag bij sterke regenval de rijsnelheid.
  • Rij extra voorzichtig op de rechterweghelft. In de diepe sporen die vrachtwagens veroorzaken, staat veel water.
  • In noodsituaties geldt: koppelingspedaal intrappen en geen bruuske stuurbewegingen maken.
Wilt u uw banden laten controleren? Rij dan even langs of maak een afspraak.

 
Honda Insight, Hybride techniek 
Honda Insight
HONDA INSIGHT 1.3 Trend, bouwjaar 2014 en heeft nu 44.200 km gereden. Auto verkeert in nieuwstaat, 2e eigenaar, zeer mooie complete auto, 6 maanden Bovag garantie, 12 maanden Bovag mobiliteitsgarantie. Inruil en financiering is mogelijk.
Vragen? Neem direct contact op: 0314-340000
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.