Onderwerp: Nieuwsbrief Automobielbedrijf Theo Wenting

Even checken. | Bekijk de e-mail online 
Nieuwsbrief Theo Wenting
Volg ons op:
Facbook Twitter LinkedIn
Theo Wenting
De zomer komt er aan en daarmee ook het mooie weer!
De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan 500 euro. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. 

Bij twijfel over de conditie van de airco kom dan even langs of maak een afspraak.
Kijk dat scheelt, onderhoud cadeau
Om volop te genieten van uw Subaru is het belangrijk dat hij goed wordt onderhouden. FS – Financial Services Subaru draagt hier graag aan bij. Spreidt u de aanschaf van een nieuwe Subaru of een bij de Subaru dealer gekochte occasion over minimaal 36 maanden met het 7,9% Subaru Betaalplan, dan ontvangt u een onderhoudsvoucher met een tegoed dat kan oplopen tot € 500,-.
Er rijden nog mensen op winterbanden.
Bij hogere temperaturen besparen zomerbanden geld. Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en verbruikt tot 5% meer brandstof.

Bespaar ook door de bandenspanning regelmatig te (laten) controleren.
Tip van ons team: Wees alert op 'dubbele sleutels' na een auto-inbraak
Autodieven worden steeds creatiever. Tijdens de autokraak stelen ze vaak (bijna) niets. Ze gebruiken echter apparaatjes waarmee ze de gegevens op uw boordcomputer kopiëren. Hiermee kunnen ze een kopie van uw sleutel maken en vervolgens uw auto stelen.

U kunt dit voorkomen door na een inbraak niet alleen uw kapotte raam te laten herstellen, maar ook uw boordcomputer te laten resetten. De autodieven hebben in dit geval niets meer aan uw gegevens. Laat de sleutels die u nog heeft opnieuw inlezen en vernietig andere sleutels.

Het resetten van uw boordcomputer is, net als ruitschade, al verzekerd vanaf een Beperkt Casco autoverzekering.
Wat is mijn auto waard
Waarom remvloeistof verversen?
Remvloeistof is "hygroscopisch" en daarmee trekt het waterdamp aan, naarmate de remvloeistof meer waterdamp bevat zal het kookpunt van de remvloeistof dalen.

Koken van remvloeistof betekend dampbelvorming in de leidingen, damp = samendrukbaar en het opbouwen van voldoende remdruk wordt moeilijker tot onmogelijk.
Een veel toegepaste verse "DOT 4" remvloeistof heeft een kooktemperatuur van 230 graden, na een 3% wateropname is dit kookpunt gedaald naar 155 graden en bevindt het remsysteem zich bij zware belasting in de gevarenzone.
Wenting Occasions
Werkplaats afspraak
Spaarkaartenactie
 
LikeTwitterPinterestForward
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.